Fainarea la Goji

Fainarea este o boala produsa de catre ciupercile din ordinul Erysiphales si poate fi regasita  la orice tip de planta Goji salbatica sau de cultura.

Frecventa atacului este mai ridicata la culturile ajunse la maturitate in condiții de seceta atmosferica si temperaturi ridicate.

Fainarea este o boala ce poate fi identificata relativ usor datorita semnelor intalnite pe plantele atacate. Boala se manifesta prin aparitia pe tulpina, frunze si fructe a unui puf alb-fainos, format din miceliul ciupercii.

In final frunzele atacate se ingalbenesc si se necrozeaza iar fructele raman mici, se zbarcesc si sunt lipsite de suculenta si aroma.

Din momentul in care boala se raspandeste, petele si praful alb este din ce in ce mai dens si vizibil, iar boala se extinde spre alte organe ale plantei. Boala se dezvolta rapid daca nu este tinuta sub control prin aplicarea unui fungicid.

Tratament

Recomandat in cultura ecologica BLOCKS este un produs de exceptie pentru cresterea rezistentei plantelor.

Actiune

BLOCKS, stimuleaza dezvoltarea celulelor de aparare a plantei, creste  productia de fito-alexins care dezvolta planta si o protejeaza de atacuri parazitare. Cu aceasta ocazie se realizeaza o fertilizare foliara a plantelor.

Are rezultate dovedite prin cresterea rezistentei fata de: Fainare, Mucegai pufos si  Phitophtora (preventiv).

Dozaj

  • BLOCKS:  250-300 ml / 100 litri de apa

 

Cultura

Spectru de utilizare Doza Epoca de aplicare Timp de pauza
Goji Fainare 250-300 ml/100 l apa Se poate aplica pe toata perioada de vegetatie a plantei.

Doua tratamente la interval de 7 zile

Nu exista comentarii

Publica un comentariu