Fructul de Goji

Goji – fructul minune

Goji este recunoscut in intreaga lume ca fiind un fruct miraculos, ce aduce un aport insemnat de nutrienti organismului, ajuta la prevenirea si chiar tratarea unui spectru larg de boli si combate cu succes efectele imbatranirii.

 

Fie ca este consumat ca atare, uscat sau proaspat, sau in mancare, fructul de goji nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica. Efectele sale benefice asupra sanatatii sunt apreciate in medicina traditionala chineza de peste cateva mii de ani, fructul de goji fiind folosit ca leac pentru mentinerea unui moral ridicat, pentru o buna circulatie a sangelui sau pentru o mai buna functionare a rinichilor sau ficatului.

 

Fructele de Goji contin minerale precum magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru sau seleniu, 18 aminoacizi, vitamina A, vitamina B, B2 si B6, vitamina E, polizaharide, acizi grasi nesaturati, antioxidanti, fitosteroli si fenoli.

 

Goji este cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente in lume. Este o sursa puternica de vitamina C continand, per unitate, o cantitate de vitamina C de 500 de ori mai mare decat cea continuta de portocale. Sursa excelenta de vitamina A, Goji contine mai mult caroten decat orice alt produs alimentar cunoscut pana acum. Goji contine 18 aminoacizi (mai mult decat in polen), 21 minerale si 29 de acizi grasi diferiti fiind si o sursa ideala de proteina.

 

O dieta bogata in fructe de goji inseamna intarirea sistemului imunitar, un somn mai linistit, reducerea anxietatii si oboselii, mai multa vitalitate, imbunatatirea memoriei, reglarea tensiunii. In industria cosmetica goji se foloseste in produse de ingrijire corporala, faciala si capilara.

 

Goji are efect anti-aging, previne albirea parului, ajuta la regenerarea celulara si la vindecarea rapida a ranilor, previne aparitia ridurilor si pigmentarii pielii. Actiunea sa puternic antioxidanta combate efectele imbatranirii, contribuie la imbunatatirea circulatiei capilare, la imbunatatirea structurii colagenului, actioneaza impotriva inflamatiilor.

Fructul Goji este folosit in industriile:

farmaceutica

In industria farmaceutica fructele de goji au un spectru larg de actiune. Sunt recomandate in caz de colesterol ridicat, diabet, boli cardiace, tuberculoza, pneumonie infantila, anemie, debilitate generala, tulburari de vedere provocate de malnutritie. In asociere cu alte plante medicinale, amelioreaza si dezvoltarea oaselor, a masei musculare si insuficienta sexuala.

alimentara

In industria alimentara, Goji este comercializat ca fruct uscat sau proaspat, sub forma de suc, sub forma de ceai, de ulei sau seminte, in componenta amestecurilor de cereale pentru micul dejun, in componenta unor soiuri de vin, bere sau chiar cafea. Fructele de Goji pot fi gatite alaturi de carnea de pasare sau de porc, in garnituri sau sosuri, pot fi adaugate in salate.

cosmetica

Goji este fructul universal care ajuta toate organele sa functioneze la parametri optimi. Ficatul, rinichii, inima, ochii, sistemul muscular, aparatul osos, toate au numai avantaje in urma consumului de goji. In prezent, cercetarile arata ca fructele de goji au actiune protectoare impotriva maladiei Alzheimer si pot sa previna chiar si aparitia unor forme de cancer de piele.

Toate aceste beneficii pe care le aduce consumul de goji justifica din plin utilizarea acestui fruct sub toate formele si cu orice ocazie.