Afacerea Goji

Investitia in cultura Goji

Despre Goji Romanesc

Daca doriti sa investiti in agricultura si in special in arbusti fructiferi, investitia intr-o cultura de Goji este decizia cea mai buna. De cativa ani Goji Bio Brasov, a facut posibila o platforma solida care sa garanteze cultivatorului, ca daca respecta recomandarile, va avea satisfactii ridicate cu privire la productivitatea si profitabilitatea investitiei.

Oferim, material saditor omologat ca Goji Romanesc, tehnologie de cultura aplicata in plantatia noastra precum si in alte sute de culturi, solutii tehnice testate mai intai in cadrul prpiei investitii, ca sistem sustinere, sistem picurare, plan de fertilizare, metode de administrare, forme de cules sau depozitare.

Solutiile de prezentare si valorificare sunt in continua transformare. Din acest an, am reusit sa promovam in hipermarket fructul de Goji Romanesc inghetat. Inca de acum 3 ani il regasiti in forma proaspata. Cand fabrica va fi gata vom gasi produse din Goji Romanesc in toate aceste locatii. Totul va fi posibil numai colaborand impreuna.

In 2020 a fost infiintata de Goji Bio Brasov, Asociatia Nationala a producatorilor de Goji – ANPG- Goji Romanesc. Acesata entitate se adreseaza tuturor colaboratorilor in relatia cu partenerii din administratie sau din zona de decidere a strategiilor agricole.   Rentabilitatea acestei culturi este cu atat mai mare cu cat tot mai multi cultivatori intentioneaza sa inlocuiasca cultura conventionala cu una de Goji. Informatiile de la cultivatori cu experienta si rezultatele acestora, au convins ca decizia de a investi in Goji este una foarte buna.

Resursa bugetara poate fi bine optimizata daca se iau in calcul recomandarile celor ce au trecut deja prin asta. In caz contrar costurile pot creste si cu 30% daca nu au fost luate in calcul toate aspectele unei investitii. Este important ca informatia dupa care realizati evaluarea unei asemenea investirii sa fie luata de la cei ce detin plantatii si nu doar pepiniere unde produc plante.

 

Investitie in sanatate

Goji Bio Brasov ofera un material saditor omologat, selectionat si aclimatizat in urma unor testari ce au durat multi ani. In urma a 5 ani de studiu am reusit omologarea  propriului soi de Goji Romanesc ” KRONSTADT”, un soi foarte productiv si rezistent iar in 20121 aum reusit omlogarea celui de al doilea soi de Goji “Anto”.  Acestea pot poate fi utilizat in culturile de Goji infiintate prin fonduri europene, eligibil la decontare, fiind incadrat in categoria “CERTIFICAT”

Odata cu aparitia centrului de colectare administrat de Goji Bio Brasov, problema desfacerii productiei obtinute a fost rezolvata, iar cultivatorul se poate concentra pe cresterea calitatii productiei. Centru functioneaza inca din 2017 si a fost infiintat in urma unei investitii de peste 300.000 de euro in echipamente de ultima generatie de sortare, ambalare si depozitare. Pretul oferit pe kg de fruct proaspat este de 25-30 ron.

 

Recomandari

Cu toate acestea, succesul unei plantatii de Goji  depinde in mare masura de existenta unui plan de afaceri, realizat de specialisti cu experienta cat si de calitatea  material saditor achizitionat. Fara un material saditor certificat, provenit dintr-o pepiniera autorizata, pot aparea probleme la inregistrarea culturii la Directia Agricola, la realizarea proiectului tehnic si chiar la momentul desfacerii productiei, trasabilitatea fructului fiind foarte importanta, fiind vorba de alimentatie publica.

Un material saditor certificat este intotdeauna insotit de o factura, de un certificat de calitate si de un certificat fitosanitar. O copie a autorizatiei de producere si comercializare eliberata de Inspectia Semintelor si a Materialului Saditor , va va fi foarte utila ulterior.

Goji Bio Brasov ofera material saditor omologat si consultanta specializata gratuita pentru cei ce doresc sa infiinteze o cultura de Goji si incurajeaza aceasta afacere, pentru realizarea unui produs foarte sanatos ce creste si se dezvolta perfect in conditiile climatice din orice regiune din Romania. O plantatie de Goji gestionata corect aduce profituri ridicate pe termen lung iar numarul crescut de culturi din ultima perioada a facut ca interesul in aceste fructe sa creasca si sa fie dorit in cantitati mari peste hotare.

Productivitatea acestor specii de arbusti fructiferi este foarte crescuta, un arbusti producand la maturitate,  peste 3 kg de fructe proaspete. Pe o suprafata de 1 ha, vom folosi in functie de recomandari app 2500-2800 plante Goji iar distanta de plantare se va calcula in functie de proiectul dumneavoastra. Acesta il putem face impreuna.

Important intr-o investitie in Goji:

20190920_100556
  • tipul solului, PH-ul si fertilitatea acestuia ( in functie de aceste teste se pot anticipa costurile cu fertilizantii si se poate realiza un plan de fertilizare personalizat);
  • calendarul lucrarilor de ingrijire a plantatiei respectiv Tehnologia de cultura (daca este respectat preintampina probleme in dezvoltarea plantei);
  • realizarea unui drum de acces practicabil pe tot timpul anului
  • posibilitatea accesarii de fonduri europene pentru a acoperi o mare parte din cheltuieli. Din 2018, cultura de goji este eligibila finantare cu fonduri europene iar Goji Bio Brasov ofera plante omologate
  • zona geografica in care se doreste infiintarea plantatiei,
  •  gandirea unui sistem de irigatii efficient (costuri ale investitiei). Fara o irigare suficienta, randamentul culturii de Goji scade dramatic iar plantele sunt mai sensibile;
  • realizarea unei imprejmuiri cat mai bune a plantatiei poate asigura si preintampina eventuale probleme de siguranta ale investitiei;
  • desfacerea asigurata,  prin singurul centru de colectare din Romania care se adreseaza colaboratorilor Goji Bio Brasov sau membrilor asociatiei.
De ce sa investiti intr-o cultura de Goji Romanesc?

Goji Romanesc are un randament ridicat chiar daca solul nu este foarte fertil. Arbustul de Goji rezista atat la frig, cat si la temperaturi ridicate si seceta. Produce din Iunie pana la inghet.

Cultura de Coji Romanesc este rentabila pentru valoarea fructelor prin valoarea nutritiva pe care o detin precum si pentru valoarea adaugata a produselor pe baza de G0ji ce pot fi valorificate. Fructele de Goji au mare cautare si realizeaza o cerere in continua crestere in intreaga lume.

Interesul este in crestere pentru fructe proaspete de Goji Romanesc, care sa inlocuiasca fructele uscate provenite din China. Existenta unei piete de desfacre stabile.

Cultura de goji este usor de intretinut, cu rezultate, deja mai mult decat surprinzatoare. Profitul la hectar pentru plantatia de Goji Romanesc este net superior celui obtinut de alte culturi traditionale cu aceleasi costuri de intretinere.