Arbustiul de Goji Romanesc

Despre Arbustiul Goji Romanesc

Goji, cunoscut sub denumirea stiintifica de Lycium Chinense si Lycium Barbarum este un arbust din familia Solanacee. Are frunze cazatoare iar dimensiunile coroanei ajung la aproximativ 2,5 x 2 m. Viteza de crestere medie pentru acest arbust este de 0,5 m / an, in conditii de crestere si ingrijire corespunzatoare.

 

Goji este un arbust rezistent, care se cultiva relativ usor. Planta prefera zonele cu grad total de expunere solara si un grad moderat de umiditate a solului, rezistand si la seceta excesiva si soluri nisipoase. Productivitatea plantei este maxima in solurile bine drenate, dar cu umiditatea necesara.

 

Cresterea plantei Goji nu presupune dificultati, aceasta rezistand cu succes la temperaturi scazute de -20°C. Arbustiul este unul rezistent la schimbarile climatice dar pentru un randament crescut in cultura are nevoie de respectarea unor pasi in administrare. Nutritia, preventia si asigurarea umiditatii joaca un rol foarte important in realizarea productivitatii dorite.

Omologat si aclimatizat de Goji Bio Brasov, Goji Romanesc, beneficiaza de o productivitate crescuta si o rezistenta la seceta. Il puteti gasi in pepiniera noastra.

Certificari bio goji

Goji incepe sa infloreasca in functie de zona geografica, cel mai devreme in Mai si sa rodeasca din Iunie-Iulie pana in Noiembrie, avand pe aceeasi creanga, boboci, flori, fructe verzi si fructe coapte. Rodul semnificativ (2-3kg fruct proaspat / planta) apare la maturitatea arbustiului. In functie de atentia pe care o acordam acestuia, maturitatea sau dezvoltarea suficienta poate aparea in anul 2 de la plantare sau dupa.

 

O importanta majora o are si genetica arbustiului utilizat dar indiferent daca planta de Goji este din seminte sau butasi, cu o administrare corecta a tehnologiei de cultivare, aceasta poate intra pe rod anul 2 de la plantare.

 

Pentru o cultura sanatoasa de Plante Goji, ce are un randament crescut trebuie urmati o serie de pasi esentiali in cresterea si dezvoltarea plantei precum: stropirea, udarea, taierea, utilizarea fertilizantilor si protejarea acesteia.

 

Calitatea plantelor Goji folosite in cultura reprezinta un factor foarte important de care poate depinde succesul acestei afaceri. De aceea este bine sa fiti foarte atenti unde va achizitionati materialul saditor. Garantia si experienta in acest domeniu poate sa faca diferenta.