Centrul de colectare

Soiul, dar si procesul de crestere si ingrijire al unei culturi goji sunt, spun cultivatorii, doua dintre elementele ce alcatuiesc suita de avantaje ale unei afaceri prospere. Cum un astfel de proiect este si eligibil finantarii cu fonduri europene, multi romani decid sa investeasca in culturi de goji sume importante pe care, cu ajutorul singurului centru de colectare goji din Romania, le monetizeaza intr-un profit sigur.

Ce este un centru de colectare goji?

Tehnic vorbind, un centru de colectare goji este unul in care se urmareste o finalitate a investitiei, astfel ca arbustiul este plantat, crescut iar fructul proaspat distribuit catre marii retaileri din Romania.

 

Singurul centru de colectare goji a fost infiintat la recomandarea Goji Bio Brasov, cel mai mare producator de material saditor de Goji, din Romania si, de altfel, unul dintre cei mai importanti din Europa, de un cultivator cu experienta, ce detine in prezent 2 ha de Goji, devenind, in timp, o investitie ambivalenta si un parteneriat de tip win-win pentru ambele parti implicate.

Rolul centrului de colectare pentru investitor

Rolul centrului de colectare goji este acela de a facilita desfacerea fructelor de goji obtinute de investitori, degrevandu-i pe acestia de teama ca productia lor nu se va bucura de cererea scontata.

 

Centrul de colectare goji este localizat in Frumusani, Judetul Calarasi si a fost fundamentat pe baza unei investitiii de peste 300.000 de euro intr-o linie moderna de separare, ambalare si etichetare a fructelor.

 

In plus, centrul dispune de un tunel de inghetare rapida si are o capacitate de prelucrare de cateva tone zilnic.

Cum ii avantajeaza pe investitori?

Infiintarea unui centru de colectare sprijina investitorii, mai ales pe cei care intampina probleme in desfacerea productiei de fructe Goji precum si in procesul lor de valorificare a acestora. Inca de la inceput, odata cu luare a deciziei de a investi intr-o cultura de Goji, investitorul stie deja ca are asigurata desfacerea si productia sa va fi vanduta in proportie garantata de pana la 100%.

 

Pentru a realiza o standardizare a calitatii fructelor de Goji, centrul se adreseaza in special celor ce au achizitionat si utilizeaza plante goji de la Goji Bio Brasov, respectand recomandarile primite cu privire la tehnologia de cultura si substantele utilizate.

 

Tinand cont de aceste premise, aparitia centrului de colectare Goji a survenit, astfel, ca reala necesitate a investitorului roman in a genera profit, in conditiile in care productiile romanesti surclaseaza calitatea celor din alte tari non-europene, iar piata de desfacere nu este precis reglementata. Asadar, principalele avantaje pe care centrul de colectare goji le aduce investitorilor romani sunt:

Obiectivul principal al centrului de colectare goji este acela de a ajuta investitorul / cultivatorul roman sa vanda productia rezultata in proportie de pana la 100%. De aceea, investitorului ii este livrata aceasta siguranta, in masura in care sarcina distribuirii recoltei revine celor insarcinati cu administrarea centrului.

 

Vanzarea devine o sarcina in minus pentru investitori, care sunt sprijiniti de  Goji Bio Brasov pentru obtinerea unor culturi de calitate.

Decurgand din punctul anterior, parteneriatul unui investitor cu centrul de colectare devine rentabil in conditiile in care centrul isi aroga sarcina de achizitiona productia obtinuta de investitor. In mod evident, parteneriatul se fundamenteaza pe clauze exacte stipulate legal, ce tin de forma de prezentare si calitatea fructelor de Goji predate in acest centru.

 

Parteneriatul investitorilor cu centrul de colectare goji devine cu atat mai profitabila cu cat un beneficiu semnficativ il constituie contractele ce vor fi realizate cu fermele importante din regiune pentru cantitatile produse. In final, cel mai avatajat va fi investitorul, satisfacut de faptul ca obtine un profit sigur.

Poate deveni afacerea cu goji riscanta fara un centru de colectare?

Dupa cum am precizat anterior, unul din rolul  centrului de colectare goji este acela de a consilia investitorul in vederea provenientei materialului saditor, dar si prin recomandari ce tin de maniera de dezvoltare si conservarea culturilor.

 

Intrucat o astfel de afacere finantata prin fonduri europene este extrem de reglementata, este important ca intreaga investitie sa fie atent pusa la punct in vederea obtinerii rezultatelor scontate.

 

Intr-adevar, centrul de colectare goji aduce multiple beneficii tot mai multor investitori de acest gen, prin suita de recomandari pe care le ofera si care promit generarea unor recolte profitabile.

Exista si alte centre de colectare in Romania?

Pentru o mai buna organizare, Goji Bio Brasov a facut demersuri pentru infiintarea unor centre zonale de colectare in aproximativ toate regiunile tarii, bazate pe colaborarile existente cu cei mai importanti detinatori de plantatii de goji din zona respectiva.

 

Initiativa faciliteaza gestionarea in conditii optime a intregii productii de fructe proaspete de Goji, realizata in acea zona.

 

Centrul de colectare goji din Frumusani, Judetul Calarasi, ramane singurul centru de colectare de referinta din Romania. In prezent, nu se cunosc premisele unei alte forme de colectare organizata.