Plantatie Goji

Cultura de Goji in Romania

Cultura de Goji a devenit din ce in ce mai populara in randul cultivatorilor de arbusti fructiferi din Romania. Daca acum cativa ani nu se stiau prea multe lucruri despre Goji si proprietatiile acestuia, in ultima vreme, numarul plantatiilor de Goji s-a marit simtitor. Unul din motive este posibilitatea utilizarii fructului de Goji sub toate formele si transformarea acestuia in produse ce aduc un aport de vitamine si antioxidanti organismului. Culturile traditionale sunt inlocuite treptat de culturi de Goji, odata cu aparitia unui centru de colectare si a unei Asociatii Nationale

 

Consumul regulat de fructe Goji duce la cresterea imunitatii organismului si remedierea unor probleme de sanatate legate de imunitatea scazuta. Fructele Goji sunt cunoscute pentru aportul lor adus activitatii biologice si a efectelor benefice asupra starii de sanatate. Goji Romanesc reprezinta selectia si aclimatizarea fructului de Goji, iar odata cu aparitia oportunitatilor de accesare a fondurilor europene, culturile de Goji Romanesc vor lua avant.

 

Peste 800 de culturi de Goji Romanesc de diferite dimensiuni, au fost infiintate de Goji Bio Brasov, cel mai mare producator de material saditor certificat si principala sursa de informare pe acest domeniu. Cand avem atatea modele de buna practica, este mult mai usor de urmarit si de atins asteptarile initiale.

Evolutia noastra

Intr-o perioada cand nici in Europa nu existau mai mult de cateva plantatii de Goji, iar in Romania, cei 1-2 cultivatori existenti nu aveau informatii suficiente, am reusit cu plante din pepiniera proprie, sa infiintam o plantatie de Goji pe 2,5 ha, in judetul Brasov, cu toate actele si autorizatiile necesare infiintarii unei culturi la noi in tara.

 

Pentru a realiza cultura de goji, a fost ales un teren pe care nu s-a cultivat nimic cu cel putin 7 ani anterior plantatiei, intr-o poienita linistita, inconjurata de padure, aflata la 5 km de localitate.

 

Astfel, certificarea BIO a fost acordata plantatiei de Goji inca din primul an, prin reducerea perioadei de conversie, devenind la acel moment singura plantatie de Goji certificata Bio din Romania sau chiar din regiune.

 

Prima plantatie Goji Bio Brasov, a fost situata in comuna Augustin, judetul Brasov si se intindea pe 2,5ha,  reprezentand la acel moment tinand cont de tehnologia aplicate, o plantatie model pentru toti cei interesati de a investi intr-o cultura de Goji.

 

Odata cu castigarea unei experiente si cu realizarea unei tehnologii de cultura actualizata, impreuna cu specialistii nostri, informatiile au fost suficiente pentru a ne muta activitatea pepinierei  la Codlea Brasov.

 

Rezultatele deosebite din culturile de Goji Romanesc infiintate, stau ca garantie a calitatii Tehnologiei de cultura utilizate pana acum, care de altfel, insoteste gratuit, materialul saditor comercializat de noi.

 

Intregul Plan de fertilizare, foloseste numai ingrasaminte si substante permise in cultura ecologica.

 

Va asteptam pentru mai multe informatii la noi in pepiniera de Goji Romanesc.