Plantatie Goji Brasov

Plantatie Goji Bio Brasov

Intr-o perioada cand nici in Europa nu existau mai mult de cateva plantatii de Goji, iar in Romania, cei 1-2 cultivatori existenti nu aveau informatii suficiente, am reusit cu plante din pepiniera proprie, sa infiintam o plantatie de Goji pe 2,5 ha, in judetul Brasov, cu toate actele si autorizatiile necesare infiintarii unei culturi la noi in tara.

 

Pentru a realiza cultura de goji, a fost ales un teren pe care nu s-a cultivat nimic cu cel putin 7 ani anterior plantatiei, intr-o poienita linistita, inconjurata de padure, aflata la 5 km de localitate. Astfel, certificarea BIO a fost acordata plantatiei de Goji inca din primul an, prin reducerea perioadei de conversie, devenind la acel moment singura plantatie de Goji certificata Bio din Romania sau chiar din regiune.

 

Plantatia Goji Bio Brasov, situata in comuna Augustin, judetul Brasov, se intinde pe 2, reprezentand o plantatie model pentru toti cei interesati de a investi intr-o cultura de Goji.

 

Goji Bio Brasov este inca din 2013 cel mai important producator de Goji din Romania. Totul a fost incununat cu omologarea propriului soi de Goji. Ne-am specializat in cresterea arbustiului de Goji, am invatat cat mai multe despre fruct, despre planta, despre cum sa deosebim diferitele soiuri.

Ne-am informat despre diferentele de comportament ale acestui arbust in pepiniera sau camp, inclusiv in diferite regiuni ale tarii. Lipsa unei consultante de specialitate a facut ca rezultatele asteptate sa intarzie.

 

Odata cu identificarea unor specialisti care au putut transforma experientele noastre in niste solutii tehnice de cultivare am inceput sa avem primele rezultate. Am simtit nevoia de informare si de realizare a unei tehnologii de cultura la goji si am inceput sa experimentam solutii diverse care sa poata fi recomandate celor interesati de cultura.

 

Interesul in cultura de Goji a inceput sa fie tot mai vizibil in ultima perioada. Cultivatorii interesati de Goji sunt din ce in ce mai pregatiti si specializati in cresterea arbustilor fructiferi ceea ce confirma inca o data directia in care se indreapta aceasta cultura.

 

Pe langa plante si fructe,  Goji Bio Brasov ofera consultanta, sfaturi si recomandari persoanelor interesate sa puna bazele unei culturi de goji.

Asteptam sa ne vizitati!