Pepiniera Goji Bio Brasov

Despre fructul Goji

Fructul Goji a început să prindă foarte multă popularitate în rândul consumatorilor din România mai ales pentru proprietățile acestuia, Goji fiind fructul cu cea mai mare concentrație de antioxidanți, nutrienti si fibre dintre multe din fructele de padure cultivate.  Acest factor a dus la creșterea interesului agricultorilor față de înființarea plantatiilor de Goji Românesc.

Pepiniera Goji Bio Brasov, reprezinta principala sursa de informatii referitoare la cultivarea arbustiului de Goji Romanesc la noi in tara.

În cei peste 10 de experiență am ajutat la înființarea și dezvoltarea a peste 800 de culturi de Goji  precum si o productie de peste 400.000 de arbusti certificati, de cea mai buna calitate. Rezultatele exceptionale ale cultivatorilor romani, demostreaza inca o data, ca investitia in arbustiul de Goji este si va fi una foarte profitabila.

Goji Românesc reprezintă un standard de calitate realizat prin selecția și aclimatizarea arbustiului de Goji la clima si conditiile din tara noastra.

Fructele Goji ajută la:

  • Reduce starea de anxietate și oboseală
  • Ajuta la imbunătățirea memoriei
  • Buna funcționare a organismului uman
  • Înlesnește procesul de detoxifiere
  • Îmbunătățește memoria
  • Consumul fructelor goji te ajută în a avea un somn mai liniștit
  • Promovarea unei stări generale de bine
  • Intareste metabolismul și ajută la intensificarea arderilor

Stiai ca…

Bogat in fibre, consumul zilnic de Goji proaspat, deshidratat sau pudra, reprezintă o modalitate foarte sănătoasă de detoxifiere a organismului si de crestere a imunitatii.

Fructele sunt bogate în pulpă, cu un gust ușor acrișor, dar totodată dulci.

Despre planta Goji

Goji este un arbust foarte rezistent, ce se poate cultiva in toate regiunile tarii. Arbustiul preferă zonele cu expunere solară ridicata și un grad moderat de umiditate a solului, rezistând și la seceta excesivă și soluri nisipoase. Productivitatea arbustiului de Goji este maximă în solurile bine drenate, dar cu umiditatea necesară.

Creșterea plantei Goji nu presupune dificultăți, aceasta rezistând cu succes la ierni cu temperaturi scăzute de -20°C. Arbustul este unul rezistent la schimbările climatice, dar pentru un randament crescut în cultură are nevoie de respectarea unor pași în administrare si in aplicarea tehnologiei de cultura.

De ce să plantez Goji Românesc

Aici motivele sunt vaste, însă cultivarea arbuștilor de Goji Românesc este o afacere sigură. În primul rând, punem la dispoziție agricultorilor interesati, un Centru de colectare al fructelor Goji.

În al doilea rând, garantăm calitatea plantelor realizate cea mai mare pepiniera certificata, de Goji Romanesc din tara. În 2014 am fost declarați prima plantație de Goji certificată Bio (2,5 hectare), iar în următorii ani am reușit omologarea primelor soiuri de Goji Românesc: Kronstadt și Anto. În 2020, am înființat Asociația Națională a Producătorilor de Goji Românesc.

Nu în ultimul rând, pe tot parcursul investitiei, vei primi în permanență consiliere gratuită din partea noastră. Vei primi inclusiv plan de fertilizare dedicat în baza testelor la sol realizate.

La achiziționarea butașilor vei primi factură și certificat de calitate al plantelor precum și garanție, pașaport fitosanitar și un pliant cu instrucțiuni cu privire la pașii ce trebuie făcuți în administrarea arbustiului de Goji.

De ce să aleg Goji Bio Brașov?

Goji Bio Brasov, nu este doar o pepinieră, este un model de afacere, noi oferind un sistem integrat cultivatorului de Goji.

Oferim, material săditor omologat de Goji Românesc, tehnologie de cultură aplicată în plantația administrata de noi precum și în alte zeci de culturi, soluții tehnice testate mai întâi în cadrul propriei investiții precum: sistem de susținere, sistemul de picurare, plan de fertilizare, metode de administrare, forme de cules și depozitare etc.

Așa cum am prezentat pana acum, asiguram desfacerea fructelor de Goji produse in cadrul investitiei. Pentru a realiza o standardizare a calității fructelor de Goji Românesc, centrul de colectare se adresează în special celor ce au achiziționat și utilizează plante de la Goji Bio Brasov, respectând recomandările primite cu privire la tehnologia de cultură și substanțele utilizate. Șansele ca tu să îți recuperezi investiția sunt mari.

Succesul unei plantații de Goji depinde în mare măsură de existența unui plan de afaceri, realizat de specialiști cu experiență cât și de calitatea materialului săditor achiziționat. Fără un material săditor certificat, provenit dintr-o pepinieră autorizată, pot apărea probleme la înregistrarea culturii la Direcția Agricolă, la realizarea proiectului tehnic și chiar la momentul desfacerii producției.

Pot accesa Fonduri Europene?

Da. Din acest an cultura de Goji Romanesc, este eligibila pentru finantarea prin Fonduri Europene. Trebuie subliniat faptul că pentru înființarea unei culturi de Goji prin Fonduri Europene, materialul săditor trebuie să fie eligibil. Altfel spus, acesta trebuie să facă parte din categoria CERTIFICAT. Nu se poate înființa o cultură cu Fonduri Europene fără acest tip de document al plantei.

În momentul de față în România există doar 4 soiuri omologate eligibile pentru culturile de Goji înființate prin aceste fonduri, iar două dintre acestea sunt ale noastre. Dacă dorești înființarea unei culturi de Goji Românesc  vei primi ajutor și recomandări din partea consultantilor nostri.

Care este rentabilitatea investiției într-o cultură de Goji Românesc

Pentru înființarea unei culturi de Goji Românesc pe o suprafață de 1 hectar este necesară suma de apriximativ 25.000-30.000 euro (in functie de dotarile detinute in momentul inceperii investitiei. Mentionam ca această sumă este pentru înființarea de la zero a unei culturi, iar costurile pot fi reduse in functie de implicarea dumneavoastra.)

În funcție de sistemul de plantare sunt necesari circa 2800 – 3000 de butași Goji. Numărul acestora diferă în funcție de distanța între spalieri: 2 – 2,2 m, chiar 3m. Aceasta distanta este influentata de utilajul ce va fi folosit pentru întreținerea plantației (eliminarea vegetației, stropirea plantelor, drenarea terenului etc), în funcție de tipul acestuia (tractor sau motocultor spre exemplu) stabilind acesta distanta intre spalieri. Bineînțeles, la înființarea unei culturi mai mari de un hectar, anumite costuri fiind comune.

Arbustul de Goji fructifică începând cu luna iunie până la perioada înghețului. O plantă adultă de Goji Românesc produce aproximativ 3 – 4 kg de fructe Goji pe toata acesta perioada. Pentru a putea calcula rentabilitatea unei investiții în Goji Românesc, putem lua drept referință prețul cu care s-a vândut kg de Goji în anii precedenți: 25 – 30 Ron.

Cât costă achiziționarea butașilor de Goji Românesc

Pretul unui arbust de Goji Romanesc porneste de la 16 lei, cu o comanda minimă de 20 de plante. La comenzile de peste 100 de plante, transportul este Gratuit iar pentru suprafete de peste 5000m2, pretul unui arbusti de Goji scade substantial.