Certificari bio goji

Ce înseamnă certificarea Bio a culturii de Goji

În ciuda faptului că multe produse de pe piață sunt descrise drept Bio, ori Eco, puține dintre acestea prezintă și certificarea propriu-zisă. Goji Bio Brașov este declarată prima pepinieră de Goji din România care a obținut certificare Bio. Este o formă de recunoaștere a muncii pline de devotament alături de utilizarea produselor prietenoase cu mediul încă de la înființare. Motiv de mândrie, dar și cu rol de exemplu, certificarea a fost obținută respectând o serie de norme foarte importante în agricultura ecologică. cei ce ne-au sprijinit in acest demers au fost firma CERES GmbH Germania. O colaborare excelenta cu specialisti foarte buni in ceea ce fac.

Ce înseamnă agricultura ecologică?

Agricultura ecologică înseamnă producerea produselor de alimentație curate, hrănitoare, care să nu dăuneze sub nicio formă organismului uman și să respecte condițiile de dezvoltare și conservare continuă a mediului înconjurător. Scopul unei astfel de agriculturi este ca produsele agroalimentare să fie întotdeauna proaspete, autentice și în concordanță cu factorii naturali. În agricultura ecologică este complet interzisă utilizarea unor substanțe precum:

• hormoni;
• fertilizanți;
• antibiotice;
• pesticide de sinteză;
• stimulatori și regulatori de creștere.

Conversia agricultorilor către agricultura ecologică necesită o perioadă de detoxifiere. Culturile lipsite de factori poluanți sunt posibile și foarte cerute, datorită cerințelor în creștere din partea țărilor europene. Certificarea Bio a unei culturi de Goji este realizabilă într-o perioadă de trei ani pentru ca substanțele dăunătoare să aibă timpul necesar să dispară în totalitate din sol. Fiind un sector în continuă expansiune și dinamic, agricultura ecologică din România se bucură de o creștere ascendentă. Goji Bio Brașov promovează acest concept și urmărește conștientizarea consumatorilor și garantează calitatea produselor certificate.

Avantajele certificării Bio ale unei culturi de Goji

Obținerea unui certificat ecologic vine cu o serie de avantaje demne de menționat, care vor surclasa afacerea dumneavoastră în topul agiculturii ecologice:
– garantarea faptului că nu au fost utilizate substanțe chimice;
– recunoașterea respectării condițiilor de bunăstare a plantelor;
– garantarea lipsei organismelor care au suferit modificări genetice;
– semințele și materialul săditor au o origine certificată, demonstrată;
– existența unui sistem de control care verifică în mod constant cultura;
– garantarea metodelor 100 % organice folosite în combaterea dăunătorilor;
– se cunoaște în detaliu tipologia, dar și proveniența îngrășămintelor folosit.

Produse ecologice garantate

Certificarea Bio conduce în timp la distribuirea pe piață a produselor ecologice. Atât în producție, cât și în procesare, este strict interzisă folosirea substanțelor chimice sau ale aditivilor alimentari. Acest lucru contribuie la dezvoltarea agriculturii, la amploarea activităților economice și sporește interesul, dar și încrederea în dezvoltarea zonelor rurale.

Pentru a putea obține eticheta de produse ecologice, cultura are de parcurs o perioadă de minim trei ani. În acest timp, trebuie respectate în permanență normele stabilite de legislație și să fie programate inspecții ale organismelor de certificare. O astfel de etichetă care să certifice că produsele care ajung la consumator sunt ecologice, este benefică agricultorului. Deși inițial este văzută precum o investiție, în timp aceasta se va amortiza. Cererea de produse Bio este tot mai mare, înregistrând creșteri pe tot teritoriul Europei, iar odată obținută, va crește și gradul de încredere în producătorii de pe piață care dobândesc această certificare.

Legislația națională și comunitară în vigoare reglementează inclusiv etichetarea, comercializarea, importul, inspecția și certificarea produselor ecologice. În țara noastră, rolul de control și certificare revine organismelor private, dar aprobate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În calitate de prima cultură de Goji certificată Bio din România, Goji Bio Brașov îndeamnă fermierii și investitorii în pregătirea demersurilor pentru certificarea culturilor lor. Costurile unei astfel de certificări sunt minime, nedepășind suma de 1.000 de euro. În consecință, obținerea certificării bio a unei culturi este un pas necesar, chiar în tendințe pentru agricultura din România. Dezvoltarea acesteia va depinde în continuare de dorința agricultorilor de a se plia pe cerința consumatorilor și anume, aceea de a avea acces la produse alimentare sănătoase, ecologice.

Fructele de Goji se bucură de o popularitate tot mai mare, iar Goji bio Brașov pune la dispoziția dumneavoastră întregul set de soluții integrate pentru o cultură de Goji la standarde europene. Material saditor omologat, consultanta specializata si desfacere.

Nu exista comentarii

Publica un comentariu