Controlul afidelor într-o cultură de goji – Partea a II-a

Controlul afidelor într-o cultură de goji – Partea a II-a

Dacă în articolul precedent am trasat pașii pentru combaterea afidelor, în cele ce urmează vom explica procesul prin care sunt protejate culturile de goji în plantatia din Brașov:

1.     Controlul culturii

Controlul regulat al culturii de goji se concentrează în primul rând pe menținerea populațiilor de afide în limite normale. Următoarele sunt câteva sugestii prin care se poate preveni, dar și combate apariția puricilor de plante:

  • Controlul buruienilor: Afidele pot să se refugieze în buruieni, astfel că tratamentul contra afidelor poate acționa doar prin înlăturarea permanentă a plantelor afectate;
  • Controlul populațiilor de furnici: Furnicile vor stăpâni și vor proteja afidele de prădători;
  • Opriți alimentarea cu azot în exces: Nu este recomandată utilizarea fertilizanților cu azot; afidele sunt atrase de o creștere luxuriantă nouă, promovată de azot. Încercați să utilizați un îngrășământ echilibrat organic, cu eliberare lentă, pentru o alimentare continuă cu substanțe nutritive;
  • Rotația culturilor: Nu plantați butași sensibili în aceeași parte a grădinii în fiecare an;
  • Îndepărtați frunzele infestate: Înlăturați frunzele infestate de afide. Acest lucru va duce la înlăturarea permanentă a afidelor și promovează apariția frunzelor sănătoase, precum și asigurarea unei bune circulații a aerului;
  • Plante care atrag beneficii: Plantați soiuri care atrag insecte benefice, cum ar fi Coada-Șoricelului, feniculul dulce, trifoiul dulce etc.

2.     Controale biologice

Insectele benefice, cum ar fi gărgărițele sau larvele, se bucură de o cină cu afide. Păstrați aceste plante în jurul grădinii ori a plantației cu goji, fiindcă pot ajuta la combaterea puricilor de plante. Concomitent cu fertilizanții non-chimici, insectele pot duce la înlăturarea permanentă a afidelor.

3.     Controale non-chimice

Nu vă grăbiți să apelați la substanțele chimice. Există unele controale non-chimice care pot fi implementate înainte să căutați tratamente contra afidelor. Afidele sunt moi și pot fi ucise prin frecare (lustruire) cu o cârpă sau prin irigare cu un jet puternic de apă. Duza de spray atașată la un furtun de grădină funcționează optim. Puteți da câteva jeturi înainte ca afidele să aibă timp să se stabilească pe plante. În cele din urmă, capcanele verzi pot fi plasate în grădina unde afidele reprezintă o problemă. Culoarea verde atrage afidele, care se vor prinde pe banda lipicioasă.

4.     Controlul chimic organic

Utilizarea substanțelor chimice ar trebui să fie ultima soluție în combaterea puricilor de plante. Produsele chimice organice sunt o alegere mai bună decât substanțele chimice sintetice, deoarece substanțele chimice organice cauzează mai puține daune insectelor benefice. Astfel de produse sunt utilizate în pepiniera Goji Bio Brașov și sunt recomandate tuturor celor care doresc să investească într-o cultură de goji.

Combaterea puricilor de plante este un pas deosebit de important pentru sănătatea unei culturi. În timp ce există numeroase tratamente pentru afide, trebuie să acordați atenție caracterului substanțelor utilizate, întrucât acestea pot înlătura nu doar afidele, ci și insectele benefice pentru cultură. Puteți contracara aceste efecte prin solicitarea unei păreri avizate din partea Goji Bio Brașov și chiar procura substanțele dorite prin intermediul pepinierei.

Nu ezitați să ne adresați întrebări despre culturile goji și dăunătorii acestora. Suntem mereu dornici să împărtășim din experiența acumulată până în momentul de față, dar și să primi sfaturile și părerile din partea voastră.

 

Nu exista comentarii

Publica un comentariu