Cum împacă fructul de goji industria farma și pe cea agricolă din Europa

Cum împacă fructul de goji industria farma și pe cea agricolă din Europa?

Fructele de goji fac obiectul multor discuții care au loc atât la nivel național, cât și european. Subiectele cu privire la proprietățile lor și beneficiile pentru sănătate sunt depășite de cele care targetează interesele fermierilor și pe cele ale industriei farmaceutice. Întrucât plantațiile și pepinierele sunt supuse controalelor și certificărilor (ISTIS), calitatea recoltelor tinde spre excelență, ca urmare a destinației lor: baza pentru industria farmaceutică, pentru tratarea diverselor afecțiuni, ori pe rafturile magazinelor, pentru consum.

Goji este divizat între două dintre cele mai mari industrii la nivel european

Popularitatea fructelor de goji pornește de la beneficiile lor pentru sănătate și continuă cu rentabilitatea investiției. Este și exemplul pepinierei Goji Bio Brașov, dar și al multor fermieri care au îndrăznit să aibă o perspectivă asupra unei afaceri de acest tip. Comerțul și producția de goji implică parteneriate cu importante entități din industria farma, care obțin fructele direct de la sursă sau furnizori de încredere. Mai mult decât o afacere, aceste parteneriate funcționează ca vector de încredere pentru calitatea produselor viitoare; crescute într-o plantație certificată de goji, fructele asigură totalul de proprietăți naturale de care sunt capabile în starea lor brută.

Așadar, iată câteva dintre aspectele comune împărtășite de goji în industriile farma și agricolă:

1. Standarde de calitate

Calitatea este numitorul comun al tuturor recoltelor de goji care au ca destinație industria farma. Calitatea este aplicată atât în procesul de plantație, cât și în cel de distribuție către destinație. Originea materialului săditor este extrem de importantă, întrucât aceasta dictează și calitatea fructului. De pildă, plantația și pepiniera Goji Bio Brașov, ambele certificate, dispun de propriul soi omologat ISTIS (Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor), precum și arbuști și plante de origine care oferă fructe de goji de calitate superioară, de altfel unele dintre cele mai bine vândute la nivel european.

2. Rezistență la diverse temperaturi

Rezistența fructelor de goji este un criteriu important fie că discutăm despre industria agricolă, fie despre cea farmaceutică. Raționamentul este simplu: totul pornește de la calitatea materialului săditor. Mai departe, orice agricultor își dorește ca fructul să reziste optim procesului de prelucrare, pentru a putea fi ambalat și distribuit către surse. Dacă totul decurge optim pentru agricultor, nici industria farmaceutică nu va fi afectată, în procesul de producție fiind nevoie de un fruct cât mai sănătos, fie că se află în stare proaspătă sau uscată. În acest caz, se dorește un fruct cât mai sănătos, capabil să reziste în mod natural la schimbul de temperatură fără a-i fi prejudiciate proprietățile.

3. Centru de colectare

În prezent, plantațiile Goji Bio Brasov se ocupă și de centrul de colectare unde are loc desfacerea producțiilor de fructe. Centrul de colectare este liantul care asigură recoltarea și pregătirea fructelor pentru distribuție. Aici are loc trierea / selecția fructelor sănătoase, urmând ca doar cele care asigură o calitate superioară și o estetică desăvârșită să ajungă la destinație (fabrici, magazine etc). Acest pas este unul important în eficientizarea parteneriatelor dintre fermieri și entități farmaceutice, dar nu numai.

Calitatea fructelor de goji este principalul factor care determină parteneriatele dintre agricultori și entitățile din industria farma, de beauty sau alimentară, la nivel național și european. Acest vector antrenează distribuția fructelor și oferă siguranța că atât fermierii, cât și beneficiarii finali duc mai departe calitatea superioară a fructelor crescute din materiale săditoare certificate.

Nu exista comentarii

Publica un comentariu