De ce Goji Romanesc

Ce este Goji Romanesc

Odata cu performanta noastra, de a inregistra 2 soiuri romanesti de Goji, precum si rezultatele celor 10 ani de activitate, a devenit lipsita de importanta  cultivarea sau producerea , in continuare, de material saditor sau plantatii cu plante sau seminte provenite din import.  Goji Romanesc, reprezinta de fapt fructul de Goji produs de cultivator dintr-o planta romaneasca, utilizand tehnologie romaneasca.

O munca grea, ani de testare si control, introducerea in Legea pomiculturii, face ca specia de Goji sa devina o specie Romaneasca. Sute de cultivatori, cu rezultate exceptionale, utilizeaza cu succes Goji Romanesc. Centru de colectare, face ca Goji  sa ajunga la cumparatorul interesat de sanatatea proprie prin rafturile supermarketului, iar Asociatia Nationala a Producatorilor de Goji, are grija ca lucrurile sa mearga bine pentru toata lumea in relatia cu organismele nationale.

De ce sa utilizam Goji Romanesc

In continuare , se profita de situatia actuala si de lipsa informatiei, pentru a valorifica material saditor de slaba calitate si de provenienta indoielnica. Lipsa interesului post vanzare, poate creea probleme cumparatorului in timp. Toate aceste se vad mult prea tarziu cand producatorul nu va avea unde sa valorifice un fruct fara trasabilitate romaneasca.

Singurul centru de colectare, al fructelor de Goji din Romania, exista datorita insistentelor noastre si a implicarii continue. Infiintat in 2018, acesta a colectat peste 12 tone de fructe de Goji Romanesc, si l-a livrat consumatorului in magazine de specialitate si hipermarketuri. Goji Romanesc reprezinta un standard de calitate pe care Asociatia Nationala a Producatorilor de Goji, si-o asuma. Practic toti membrii detin culturi romanesti, infiintate cu material saditor romanesc si le administreaza cu o tehnologie Bio, aplicata deja de acestia in tot acest timp.

Performantele noastre sunt, de fapt ale, tuturor cultivatorilor, deoarece doar impreuna vom putea raspunde cerintelor consumatorului sau a cererii in crestere, din strainatate.

Peste 800 de cultivatori romani fac parte din acest proiect, Goji Romanesc. Nu vedem alta varianta de a ne uni in acesta perioada importanta de pionierat. Trebuie sa luam ca exemplu de buna practica, realizarile celor prima linie. Informatia ne impinge mai departe in a gestiona cat mai bine aceasta cultura.

Cei interesati de acesta cultura, sunt rugati sa contacteze cultivatori cu experienta si rezultate si nu pe cei dezamagiti din cauza deciziilor proaste luate in timp. Nu putem avea performanta fara a ne informa sau a tine cont de rezultatele de pana acum a sutelor de detinatori de plantatii de Goji Romanesc.

 

Nu exista comentarii

Ne pare rau, formularul de comentarii este inchis momentan.