Efectele explicate ale îngrășămintelor organice asupra culturii de goji

Îngrășământul organic biologic se referă la microorganismele active compuse din microorganisme specifice și din materii organice, din reziduuri de animale și plante după tratarea și descompunerea inofensivă și conține îngrășăminte cu azot, fosfor și potasiu cu materii organice bogate. Are numeroase avantaje, printre acestea numărându-se poluarea redusă și efectele durabile; este, de asemenea, util pentru consolidarea puieților, pentru ameliorarea solului, creșterea randamentelor și îmbunătățirea calităților culturilor, îndeosebi a celor de goji bio.

Microorganismul funcțional specific al îngrășămintelor organice biologice

➤ Cultivarea unui număr mare de azotobacter prin utilizarea sursei de carbon și azot din materia organică din sol și dioxidul de azot din aer;

➤ Pentru a descompune bacterii solubilizante cu fosfați și bacterii de potasiu cu P și K în sol sau în materialul parental al solului;

➤ Inhibarea creșterii agenților patogeni și promovarea reproducerii bacteriilor.

În general, îngrășămintele organice conțin microbi cantitativi pe gram, după aplicarea în sol, în condiții de 25 ~ 35 ° C la temperatura solului, pH = 5,5-8,5, 50-70% apă în sol, fără reziduuri fungicide, azotobacter, bacterii solubilizante de fosfat; bacteriile pot crea o generație la fiecare 20 de minute, crescând exponențial.

Fiecare bacterie benefică este un depozit de îngrășământ; fabrica de producție a bacteriilor benefice este mutată sub pământ și produce azot, fosfor, potasiu și alte oligoelemente pentru absorbția plantelor, crescând astfel randamentul și calitatea, îmbunătățind calitatea solului, promovând cultivarea și reducerea apariției dăunătorilor și bolilor.

Efectul asupra culturii de goji a îngrășămintelor organice biologice

1.50 kg de îngrășăminte organice organice pot produce 4,3 kg de azot, 2,7 kg fosfor și 6,5 kg potasiu;

2. După amestecarea cu gunoi de grajd (îngrășământ natural), poate înlocui complet îngrășământul; dacă gunoiul de grajd nu este suficient, trebuie să reduceți 30% din îngrășămintele de răsaduri și să încetați utilizarea îngrășămintelor după ce îngrășământul organic biologic este suficient;

3. O parte a îngrășământului va fi absorbită de culturi și majoritatea nu au timp să fie absorbite, vor fi digerate de bacterii, îngrășămintele se vor transforma în materie organică pentru a fi absorbite de plante și a reduce pierderea îngrășămintelor și pentru a îmbunătăți rata de utilizare a îngrășământului.

În același timp, poate reduce la minimum efectele adverse ale îngrășămintelor asupra mediului și calitatea produselor agricole, îmbunătățește rezistența la boli și dăunători. Puteți reduce utilizarea pesticidului de 3 ~ 4 ori pe an pentru a îmbunătăți calitatea culturilor și prețul de vânzare, ceea ce va conduce la profit sporit;

4. Utilizarea îngrășămintelor biologice organice poate elimina / diminua compactarea solului, îmbunătăți structura solului, crește permeabilitatea solului și reduce pierderile de sol. Prin îmbunătățirea problemelor organice din sol nu puteți doar să protejați mediul, ci și să creați un mediu durabil și stabil al solului;

5. Îngrășământul organic biologic are o eficiență susținută și stabilă. Poate menține creșterea în perioada de referință, desăvârșind atât îmbunătățirea nutriției, cât și creșterea reproductivă, care nu numai că ajută la îmbunătățirea randamentului anual, ci pune și fundația pentru anul următor și atenuează fenomenul de suprapunere;

6. Culturile sunt puternice și verzi, cu o eficiență fotosintetică mărită după aplicarea îngrășămintelor bio organice. Aceste efecte puternice plantele nu sunt pasibile să devină deșeuri, iar perioada de recoltare poate fi extinsă. Principiul creșterii producției este creșterea ratei de însămânțare a semințelor și a randamentului, îmbunătățirea randamentului recoltei cu mai mult de 10%;

7. Activitățile microbiene pot îmbunătăți temperatura solului la începutul primăverii, astfel încât fructele goji cultivate în seră și în aer liber pot fi culese cu 5 – 7 zile în avans;

8. Fructele sunt brute, uniforme și strălucitoare, cu parfum puternic și aspect atrăgător.

În timp, utilizarea îngrășămintelor organice poate evita poluarea mediului, distrugerea ecologică, declinul fertilității și alte dezavantaje cauzate de îngrășămintele chimice și pesticide. În ceea ce privește culturile care trebuie să se adapteze la climatul din România, ca de exemplu cea de goji, îngrășământul organic are ca principal avantaj faptul că acționează ca factor de confort, hrănind planta și oferindu-i un boost de resurse minerale pentru a depăși perioada de acomodare la sol.

Nu exista comentarii

Publica un comentariu