Eticheta certificării unui material săditor, garantia unei culturi de goji de calitate

În contextul unei agriculturi tot mai vizibile, goana dupa profitul imediat, îi îndeamnă pe unii cultivatori să caute cele mai economice mijloace de înființare a unei culturi. Cu toate acestea, există culturi, precum cea de Goji, pentru care materialul săditor certificat constituie un factor de identificare a calității fructului, fiind cea mai bună asigurare pe care un producător de Goji o poate susține în fața consumatorului final.

Unii producători utilizeaza semințele de la cultura neinregistrata pentru replantare, lucru care poate avea ca rezultat o economie initiala a costurilor de infiintare, dar poate duce la probleme de puritate a acestora, randamente reduse si lipsa unei trasabilitati a fructului de Goji, cerute de cumparatorul final.

De fapt, nici inregistrarea culturii nu poate fi posibila conform legii, cand la Directia Agricola va vor solicita provenienta materialului saditor (certificatul de calitate, testarea virotica a arbustilor), detinerea terenului si un proiect de infiintare al culturii de Goji.

Utilizand un material saditor provenit dintr-o pepiniera autorizata, puteti sta linistiti ca veti primi ceeea ce ati comandat.

Principalele avantaje ale unui material săditor certificat de goji

1. Plante curate. Plantele certificate sunt din semințe curate sau butasi atent selectionati. Procesul de certificare include restricții stricte asupra unor semințe din culturi nepermise.

2. Selectia. Plantele certificate au un standard foarte înalt pentru puritatea soiului. Puteți fi siguri că plantați soiul de cultură pe care vi-l doriți, în starea sa cea mai pură și originală.

3. Asigurarea calității plantelor. Plantele certificate sunt inspectate în câmp și în zona de procesare. Au fost îndeplinite cerințele stricte de calitate.

4. Trasabilitatea. Piata are nevoie ca viitoarele culturi să poată fi urmărite și verificabile. Folosind plante certificate veți dispune de o documentație puternică ce atestă originalitatea produsului.

5. Accesul pe piețe noi. Dacă un utilizator final solicită soiuri specifice, utilizarea de material săditor certificat oferă o dovadă recunoscută a identității plantei utilizate.

6. Utilizarea eficientă a intrărilor. Calitatea și puritatea genetică a plantelor certificate vă oferă încrederea că profitați la maximum de celelalte investiții de intrare. Calitatea plantelor de Goji certificate vă oferă cea mai bună șansă pentru o recoltă bună, utilizând cât mai bine timpul și resursele.

Materialul săditor certificat vă oferă o perspectivă clară asupra viitoarelor culturi

Rareori mediul de plantare este ideal. De obicei, este prea cald, prea rece, prea uscat sau prea umed. Buruienile și dăunătorii amenință și culturile de goji bio. Materialul saditor de Goji certificat, provin dintr-o pepiniera autorizata, ceea ce înseamnă că o cultură pe care o produce este previzibilă în ceea ce privește randamentul, rezistența la boli, maturitatea și alte caracteristici-cheie.

Standardele de puritate genetică asigura faptul că soiurile pot fi alese astfel încât să se potrivească nevoilor producătorului în ceea ce privește potențialul de randament, obiceiul de creștere, rezistența la boli și insecte, maturitatea și piețele specifice. Informațiile genetice ambalate în fiecare planta determină cum se va dezvolta, cât de bine va rezista în condițiile unui sol rece sau umed, dacă va supraviețui atacului de bacterii, viruși și mucegai și cât va fi recoltată, dacă fiecare plantă va produce o cultură integrală sau potențială.

Certificarea creează identitatea produsului finit comercializat

Certificarea se bazează pe o cercetare tehnică a mediului de proveniență a materialului săditor. Aceasta este baza reputației înalte a calității culturilor de goji și pentru multe alte culturi. Plantele certificate sunt, de asemenea, singurele mijloace practice de creștere, asigurare și certificare a faptului că stocul de semințe are o puritate ridicată și standarde de calitate ridicate. Acest lucru se realizează prin inspecția culturilor mama, prin administrarea standardelor de puritate a culturilor genetice și prin aplicarea standardelor de calitate.

Este deosebit de important ca materialele saditoare pe care le cumpărați să fi trecut prin toate procesele de multiplicare, inspecție și curățare necesare pentru a asigura un produs pur. Independent de faptul că sunteți cultivator mic sau investitor in cultura mare, este indicat să alegeți un material saditor certificat ce va oferi o recoltă mai ușoară, randamente mai mari și acces la piețele în care identitatea unui produs antrenează comerțul.

Documentele ce trebuie sa insoteasca un material saditor certificat sunt: Certificatul de calitate si garantie. Analiza virotica a plantei, eticheta galbena CAC sau albastra Certificat, tehnologia de cultura  si bineinteles factura emisa de pepiniera.

Eliberarea, DOAR, a unei facturi, ca document ce atesta provenienta si calitatea unei plante Goji NU ESTE VALABILA

Goji Bio Brasov, pepiniera autorizata( 2014) si certificata bio (2017), ofera material saditor de Goji de cea mai buna calitate. Fiind cel mai mare producator de material saditor de Goji din tara suntem obligati sa oferim un produs si un serviciu de calitate.

Practic Goji Bio Brasov nu vinde doar arbusti ci solutii integrate pentru cei interesati de aceasta cultura, oferind plante Goji Bio, tehnologie de cultura, consultanta gratuita, apartenenta la grupul de producatori Goji Bio Brasov si desfacere asigurata.

Nu exista comentarii

Publica un comentariu