Goji in alimentatie

Fructele Goji – nelipsite din alimentația românilor

Cunoscute și sub numele de Wolfberry, fructele Goji au o culoare roșiatică-portocalie și provin dintr-un arbust (Lycium barbarum sau Lycium chinese). De-a lungul timpului, fructele Goji au fost utilizate pentru tratarea multor probleme de sănătate comune precum diabetul, febra, hipertensiunea arterială și problemele oculare. Sunt de asemenea utilizate în alimentație subt diferite forme (crude, fierte sau uscate) contribuind la excelarea unui regim de viață echilibrat și sănătos.

Beneficiile urmate de consumul fructelor Goji au fost și sunt în continuare sub lupa cercetătorilor dornici să afle multitudinea de nutrienți din aceste mici fructe de pădure. Avantajele consumului de fructe Goji sunt numeroase, deoarece acestea au un puternic aport de antioxidanți. Sunt recunoscute datorită proprietăților de menținere a tensiunii arteriale, îmbunătățesc sănătatea și echilibrează conținutul de zahăr din sânge.

În alimentație, sunt utilizate în prepararea ceaiurilor, sucurilor, medicamentelor, dar și în producția vinurilor din plante. În acest fel, regimul dumneavoastră se poate echilibra cu ajutorul acestor superfructe. Fiind sărace în calorii, le puteți include în categoria alimentelor BIO benefice sănătății dumneavoastră.

Românii integrează fructe de Goji bio în alimentația zilnică a copiilor, adulților și vârstnicilor

Fructele Goji au dobândit denumirea de superfructe deoarece conțin compuși chimici precum polizaharide, beta-caroten și zeaxantină:

• Polizaharidele reprezintă o caracteristică principala a fructelor Goji. Acestea sunt o sursă esențială de fibre dietetice. Polizaharidele din boabele de Goji ajută la îmbunătățirea funcției imunitare și la creșterea activității antioxidante din organism.
• Beta-carotenul este responsabil pentru pigmentul de culoare roșie-portocalie din boabele Goji. Beta-carotenul este vital pentru sănătatea ochilor, sănătatea oaselor, sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. Cantitatea de beta-caroten din fructele Goji este printre cele mai mari dintre toate plantele comestibile.
• Zeaxantina este un antioxidant pe care corpul nostru nu îl sintetizează și tocmai de aceea este important să consumăm alimente cu acest conținut. Zeaxantina este benefică sistemului nostru imunitar, dar mai ales la nivel ocular, deoarece combate afecțiuni precum degenerescență maculară, o deteriorarea progresivă a vederii provocată de înaintarea în vârstă.

Beneficiile medicinale ale fructelor Goji sunt incontestabile

Bogate în nutrienți, studiile au arătat că sucul de Goji induce un sentiment de bunăstare și îmbunătățește calitatea somnului. Precum majoritatea fructelor de pădure, sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră și conțin vitamina C, fibre, fier, vitamina A, antioxidanți și zinc. Printre cele mai importante beneficii ale fructelor Goji, enumerăm:

• Consumul fructelor au efecte benefice fertilității; conform studiilor, consumul de fructe Goji crește nivelul de testosteron;
• Reducerea nivelului de zahăr din sânge este un alt beneficiu foarte important; fructele Goji balansează nivelul insulinei și glucozelor din sânge;
• Antioxidanții din fructele Goji sunt benefici pentru piele și ochi; adulților care consumă suplimente cu fructe Goji li se diminuează hiperpigmentarea;
• Un beneficiu mai puțin cunoscut este legat de faptul că fructele Goiji îmbunătățesc starea de spirit și calitatea somnului; consumul sucului de Goji oferă energie și o stare de spirit pozitivă;
• Ajută în procesul de pierdere în greutate datorită conținutului ridicat de fibre; adăugarea fructelor Goji în alimentația dumneavoastră întărește valoarea nutriționala și ajută în scăderea caloriilor consumate;
• Ajută la stimularea sistemului imunitar și protejează împotriva gripei; vitaminele din fructele de Goji ajută la întărirea sistemului imunitar iar studiile demonstrează că acestea contribuie la creșterea eficacității vaccinărilor împotriva gripei.

Există efecte secundare?

În cazul în care vi s-au prescris medicamente pentru tensiune arterială sau diabet, este recomandat să întrebați medicul dacă fructele Goji pot interacționa cu medicamentele. În toate celelalte cazuri, fructele Goji sunt recomandate pentru îmbunătățirea sănătății dumneavoastră.

Dacă sunteți în căutare de nutrienți potriviți stilului dumneavoastră de viață, fructele Goji pot fi o sursă nemaipomenită. Conținutul de vitamine și minerale, alături de proteine, va vor ajută să va îmbunătățiți starea de sănătate. Deși fructele Goji sunt mai scumpe față de alte fructe, chiar și o cantitate mică este vitală datorită beneficiilor de necontestat ale acestor superfructe.

Nu exista comentarii

Publica un comentariu