Planta Goji Crescuta la Bloc

În ce condiții putem crește goji la bloc?

Goji extind speranța de viață, îmbunătățesc sistemul imunitar, tratează și previn bolile cardiovasculare. În plus, acestea stimulează procesul digestiv, îmbunătățesc sănătatea ochilor, stimulează activitatea creierului și pot fi chiar eficiente împotriva anumitor tipuri de cancer. Pe lângă toate aceste efecte și proprietățile curative ale fructelor goji, acestea fiind bogate în minerale și antioxidanți, sunt și extraordinar de gustoase.

Plantarea de goji în ghivece: Ce rezultate se pot obține?

Dacă vă place ideea de a crește aceste fructe mici și aromate, dar vă lipsește spațiul necesar pentru a o face în grădina proprie, plantarea lor în containere este o alternativă viabilă. De fapt, răsadurile și plantele de goji din ghivece sunt surprinzător de ușor de crescut și păstrat. Deși fructele goji sunt potrivite pentru creșterea în zonele de rezistență a plantelor, pe un sol fertil, cu pH optim, acestea pot fi crescute și în recipiente. În acest fel, aveți posibilitatea de a aduce planta în interior atunci când temperaturile scad (toamna și iarna).

Plantarea pas cu pas: De la plantă la fructe delicioase

Când vine vorba de a selecta un ghiveci pentru cultivarea fructelor goji, mai mare înseamnă cu siguranță mai bine. Lățimea  este la fel de importantă și este necesar un vas cu un diametru de cel puțin 30 cm. Cu toate acestea, planta se va opri din creștere atunci când rădăcinile ajung la partea de jos a recipientului, astfel încât un recipient adânc este alegerea optimă dacă doriți o plantă de dimensiuni bune. Chiar și cu un container mare, planta va fi probabil mai mică decât cele dintr-o plantație de goji bio.

Recipientul în care plantați goji trebuie să dispună de un spațiu optim de drenaj, deoarece plantele sunt susceptibile la a putrezi în sol puțin drenat. Umpleți recipientul cu un amestec de sol de aproximativ două treimi și o treime nisip. De asemenea, este important să rețineți că este un moment bun pentru a adăuga o cantitate generoasă de compost, care va furniza toate substanțele nutritive necesare pentru a susține planta.

În majoritatea climatelor, goji au nevoie de lumina soarelui. Cu toate acestea, dacă locuiți într-un climat în care temperaturile de vară de top sunt de 37 grade Celsius, umbra parțială este benefică – mai ales după-amiaza.

Îngrijirea fructelor goji din ghivece

Păstrați amestecul de pământ și îngrășământ din ghiveci umed până când planta este stabilită și indică o creștere sănătoasă – de obicei, primele două-trei săptămâni. Ulterior, udați-o regulat. Deși goji sunt destul de tolerante la secetă, amintiți-vă că plantele din ghiveci se usucă mai repede. Aveți grijă să nu exagerați, totuși, deoarece plantele goji nu vor tolera solul care le furnizează cantități extreme de apă / uscăciune.

Palpați solul cu degetele și udați-l cât mai adânc, dacă vârful solului se simte uscat, apoi lăsați să se scurgă bine. Păstrați frunzele plantei de goji cât mai uscate posibil! Plantele nu necesită îngrășăminte dacă se adaugă compost în timpul procesului de plantare. În plus, reîmprospătați amestecul prin folosirea unui material organic în sol cel puțin o dată pe an.
Plasați fructele de goji în zone luminoase; acestea au nevoie de cel puțin opt ore de lumină solară. Dacă acest lucru nu este posibil, poate fi necesar să completați lumina disponibilă. Ulterior, dacă planta începe să crească și mai mult, o puteți schimba și pune-o într-un ghiveci mai voluminos.

Planta nu are nevoie să fie tunsă foarte des; este suficient să vă îngrijiți de ea în așa fel încât să își păstreze aspectul sănătos și să permiteți reîmprospătarea crenguțelor. Nu uitați, însă, esențialul: putem crește goji la bloc doar dacă soiul ales este unul rezistent în astfel de condiții. Pentru a avea siguranța unei mini-culturi de balcon, alegeți plante, semințe sau arbuști bio!

Nu exista comentarii

Publica un comentariu