Infiintarea unei plantatii de Goji Bio – Partea 3-a

Infiintarea unei plantatii de Goji poate parea o decizie greu de luat daca nu sunt luate ca bun exemplu realizarile colegilor de pana acum.

Proiectul Goji Bio Brasov, cu o experienta in  Goji inca din 2013, incearca sa va prezinte retete de succes ce le puteti implementa in proiectele proprii. Ce rost ar mai avea sa va loviti de aceleasi probleme de care ne-am lovit noi in trecut.

Plantatia/pepiniera de Goji de la Codlea, reprezinta cel mai amplu proiect de infiintare al unei culturi de Goji la noi in tara. Tehnologia folosita fiind rodul informarii continue in ultimii ani, al rezultatelor tuturor colegilor ce au investit bani, timp si suflet in afacerea cu Goji.

Din cadrul acestui proiect va puteti extrage din cadrul fiecarei componente, doar informatia care va trebuie. La imprejmuire, puteti folosi solutia completa, cea aleasa de noi,  manopera sau doar materialele. La fel cu sistemul de prindere si cel de irigatie.

pentru cei ce nu au solutii de energie, noi am utilizat panouri solare. Furnizorii de solutii si servicii utilizati au fost selectionati astfel incat raportul calitate pret sa fie cel dorit de noi, garantand totodata calitatea executiei. Este cazul celor de la Firma Rondeko Harghita, sau irigatia celor de la Evopoint 

Recomandari

Ca urmare intreg proiectul este un model de urmat pentru cei ce doresc sa investeasca in cultura de Goji. Rezultatele de pana acum in toate culturile administrate de noi stau dovada ca recomandarile noastre functioneaza, responsabilitatea pe care o avem fata de colaboratorii nostrii fiind foarte importanta pentru noi.

In lipsa unui retele de curent a trebuit sa ne adresam unor specialisti in energie solara. Pentru inceput recomandarea acestora a fost de a achizitiona 4 panouri solare de 300 w avand la dispozitie, la nevoie 2,5 kw  consum. Proiectul de curent prevedea amplasarea unor stalpi de curent cu iluminare pe timp de noapte, iluminare si confortul adecvat pentru cele 4 cabane din plantatie precum si utilizarea sistemului de irigatiei cand va fi nevoie. Pentru perioada de toamna vom extinde sistemul cu o eoliana care sa compenseze reducerea solara din timpul iernii precum si sa utilizeze vantul puternic ce bate in acea zona.

Va invitam sa ne vizitati indiferent de decizia luata in vederea investitiei intr-o cultura de Goji.

  

Nu exista comentarii

Publica un comentariu