Perspectivele pieței Creșterea accesului la goji prin centrul de colectare

Perspectivele pieței: Creșterea accesului la goji prin centrul de colectare

Perspectivele pieței: Creșterea accesului la goji prin centrul de colectare, iar mulți agricultori sunt de părere că prețurile, disponibilitatea și alți factori structurali reprezintă bariere semnificative în productia si consumul de fructe de goji în special în rândul adulților cu venituri mici.

Centrul de colectare goji din Brașov a folosit modelul social-ecologic pentru a dezvolta un efort multilateral de creștere a accesului la goji la nivel de oraș, ca acest fruct sa fie accesibil tuturor in orice forma.

Centrul de colectare goji deschide noi perspective ale pieței regionale

Accesul la fructe de înaltă calitate este uneori îngrădit de competiția neloială. Există cazuri în care micii producători nu pot intra pe piață întrucât aceasta este saturată de existența altor provideri care, însă, nu furnizează produse la o calitate cel puțin similară, accesul cel mai limitat fiind înregistrat în zonele cu un număr mic de locuitori.

Cu ajutorul primului centru de colectare goji din România, fermierii interesați de o cultură proprie obțin un profit sigur și primesc garanția că întreaga producție va fi distribuită către marii retaileri:

Dispune de cea mai nouă tehnologie

Înființarea primului centru de colectare goji a fost posibilă cu o investiție de peste 300.000 de Euro în aparatură de ultimă generație, realizata de colaboratorii Goji Bio Brasov, mai precis de cultivatori cu experienta a fructelor de Goji din Frumusani. Investitia reprezinta o linie tehnologizată dedicată ambalării și etichetării fructelor, pentru ca acestea să ajungă la retaileri în cel mai scurt timp.

În acest fel, investitorii nu sunt nevoiți să apeleze la servicii externalizate. Goji Bio Brașov se ocupă de furnizarea și plantarea arbuștilor de goji certificați, de mentenanța culturii (irigare, aplicarea soluțiilor de protecție contra dăunătorilor etc) și, ulterior, de facilitarea distribuției producției către diverși retaileri.

Elimină riscurile unei afaceri eșuate

Investitorii aparțin mai multor segmente de business: sănătate, beauty, alimentație etc. Toate aceste segmente îi fac pasibili la o afacere eșuată, dacă nu se bazează pe garanția faptului că producția de goji se va vinde, în final, în proporție de 100%. Centrul de colectare goji îi ajută pe investitori să evite aceste riscuri, prin parteneriate cu cei mai importanți retaileri din România, care au rezistat peste ani în ciuda fluxurilor din piața de goji.

Grație fondurilor europene pe care investitorii le pot accesa în vederea unei producții proprii, aceștia se bucură atât de finanțare, cât și de întreg pachetul de servicii necesare pentru ca marfă lor să ajungă direct în magazine.

Antrenează amortizarea investiției prin vânzări de 100%

Centrul de colectare de la Frumusani are rolul de a le oferi investitorilor condițiile necesare pentru ca aceștia să își vândă producția rapid, în proporție de 100%. Este vorba, practic, despre un centru de desfacere pentru fructele de goji crescute și recoltate din toate plantatiile infiintate de Goji Bio Brasov pana acum. De fapt, ideea înființării primului centru de colectare goji din România aparține plantației din Brașov, de altfel cea recunoscută ca prima de acest gen.

La centru, fructele produse sunt sortate în vederea eliminării celor alterate ori cu un aspect estetic diminuat. În acest fel, acestea au mai multe șanse să fie vândute, iar investitorii să obțină un profit sigur și imediat. Primul centru de colectare goji se află în județul Călărași, mai precis în localitatea Frumușani. Cu ajutorul său, investitorii interesați să pătrundă pe piața de goji din România au deschidere la noi perspective, pot prospecta piața și oportunități excelente pe care nu le-ar putea întâlni în mod independent.

Nu exista comentarii

Publica un comentariu