Arbustul si planta de Goji

Planta minune de pe balconul tău

Goji este planta care și-a facut apariția acum mii de ani, fiind un remediu pentru diversele afecțiuni ale organismului. Deși datează de atât de mulți ani, de puțin timp i-au fost recunoscute beneficiile în toată lumea. Pentru că goji este o plantă foarte rezistentă, aceasteia îi priesc diverse tipuri de medii, fiind planta care prezintă un grad ridicat de acomodare. Astfel, planta goji poate deveni micul tău medicament crescut chiar pe propriul balcon.

Procesul de germinare pentru semințele de goji

Pentru cei interesati de a produce cativa copacei pentru consumul propriu, recomandarile sunt de a planta cateva seminte  in alveole sau ghivece.

Pentru plantarea directă atunci puteți fie să puneți semințele într-o rasadnita cu turbă de 5 mm care are un ph ridicat sau  într-un ghiveci umplut cu pământ omogenizat cu mraniță și nisip.

Deoarece goji iubește apa, este de preferat să udați bine substratul de amestec în care o să puneți sămânța. După ce ați pus-o în ghiveci, acoperiți sămânța cu același amestec, dar de data aceasta să aibă o grosime de maxim 3 mm, apoi udați foarte bine compoziția astfel încât planta să nu iasă la suprafață.

Pană răsare planta de goji este nevoie ca pământul ei să fie în permanență umed și drenat, astfel încât sămânța să nu plutească în ghiveci. Dupa ce observați că planta a început să răsară și are o înălțime de 5 cm este nevoie ca udare să se realizeze o dată la două zile.

Pentru ca procesul de germinare să aibă loc în condiții optime, temperatura trebui să se situeze între 18-20 de grade Celsius, iar astfel vă bucurați de plantă în maximum 10 zile. Dacă temperatura se situează între 12-14 grade Celsius, atunci procesul de germinare o să fie mai greoi, iar planta o să răsară în maximum 20 de zile.

Dacă vă bucurați cumva de un balcon descoperit, atunci goji poate să crească foarte bine și pe acesta. Înălțimea ideală a arbustului goji se situează între 1,5 – 2 m atât în lungime cât și înălțime, iar tot ce depășește această dimensiune trebuie înlăturat. Astfel, goji poate să crească foarte bine și într-un ghiveci foarte mare dacă vă bucurați de un balcon generos. Pentru ghiveci, solul organic este cel mai bun prieten al arbustului goji dacă are un ph de peste 6 Ph.

Este de preferat ca după ce Goji a atins o dimensiune destul de mare să fie transplantat în grădină fie primăvara fie toamna pentru ca rădăcinile acestuia să fie fixate cât mai bine în pământ.

În timpul iernii, arbustul goji rezistă foarte bine la temperaturi de -20 de grade Celsius. Astfel că, dacă iarna este geroasă este bine ca acesta să fie pus în grădină pentru a avea rădăcini puternice și rezistente. Dacă vi se pare că este mult prea frig afară, puteți să îl înfășurați în celofan.

Nu exista comentarii

Publica un comentariu