Consumul de fructe Goji

Sfaturi și modalități de consumare a fructelor Goji

Goji este considerat unul dintre cele mai bune suplimente naturale care ajută organismul cu lupta împotriva celulelor canceroase și împotriva depresiei. Cu un aport ridicat al valorilor nutritive, goji este unul dintre cele mai hrănitoare și benefice alimente, având o importantă sursă de antioxidanți ce ajută organsimul să combată depunerile de grăsime nedorite, ajutând silueta să își recapete formele armonioase.

Fructul minune este bogat în fibre, vitamine și minerale, care vă ajută în diminuarea poftei de mâncare. De asemenea, datorită nivelului ridicat de crom pe care îl conține, ajută și la diminuarea poftei de dulce și, totodată, la menținerea masei musculare pe parcursul perioadei de slăbit.

Modul de consumare a fructelor Goji

Fiind bogat în atât de multe valori nutritive, este bine de reținut faptul că acest fruct, dacă este consumat în cantități foarte mari, poate avea și efecte negative. Fructele Goji le puteți consuma fie în formă deshidratată fie în forma lor proaspătă și suculentă. Puteți să le consumați la micul dejun cu iaurt, în ceai, în mâncare sau în sucul natural pregătit în casă.

La micul dejun puteți să consumați fructele goji în iaurt sub formă deshidratată. Mulți nutriționiști recomandă consumul de fructe Goji dimineața, deoarece astfel o să vă ofere foartă multă energie pe întregul parcurs al zilei și o să vă ofere o stare de sațietate un timp îndelungat.

Dacă doriți să îl consumați în mâncare, atunci asiaticii au foarte multe idei de combinare a acestui fruct alături de alte alimente. Spre exemplu, puteți să puneți fructele goji în paste, deoarece o să le ofere un gust dulceag, ușor acrișor. De asemenea, puteți să le serviți pe post de garnitură alături de alte legume la cuptor sau pe grătar alături de pește ori pui. Fructele goji pot să fie servite și în supe deoarece o să ofere supei un gust dulce și foarte aromat, sau în sosuri cu puțin ardei iute.

Dacă hotărâți să consumați ceai din fructe goji atunci puteți să îl luati direct de la plafar și doar să turnați apă caldă peste conținut sau puteți să îl faceți chiar în propria locuință. Este de preferat să îl faceți acasă deoarece puteți să adăugați în plus de ghimbir și ceai verde, mix care o să vă antreneze organismul în arderea mai rapidă a grăsimilor.

Consumul excesiv de Goji și contraindicațiile sale

Ca orice alt aliment, fructele Goji au și anumite contraindicații de care ar trebui să țineți cont și să cereți sfatul unui specialist pentru a vă spune exact în ce cantități este bine să le consumați, în funcție de organismul dumneavoastră.

Dacă suferiți de diabet nu ar trebui să consumați foarte multe fructe Goji deoarece acestea ar putea duce la creșterea nivelului de glucoză din organsim și la modificări în modul de funcționare al ficatului. Apelați la un medic specialist care o să vă spună în ce mod și în ce cantitate să consumati acest fruct.

În cazul în care vă sunt prescrise medicamente pentru diverse boli ale inimii sau dacă suferiți de anumite boli cronice, nu consumați fructele goji fără avizul unui medic.

De asemenea, fructele goji nu sunt recomandate femeilor însărcinate, persoanelor cărora li se administrează un tratament medicamentos de combatere a depresiei și femeilor care alăptează.

Nu exista comentarii

Publica un comentariu