Plantare si intretinere Goji

Goji: Sfaturi de plantare, întreținere și tundere

Originar din China, Goji (Lycium barbarum) este o plantă arbustă ale cărei fructe sunt cunoscute pentru proprietățile lor medicinale. Acestea mai sunt cunoscute în rândul cultivatorilor drept “fructele fericirii”, întrucât efectele consumului de goji maximizează starea de bine a organismului.

Prezent în compoziția mai multor specialități culinare, goji este un fruct cu o tendință ascendentă în țara noastră, îndeosebi pentru beneficiile sale. Într-adevăr, fructul goji este un antioxidant excelent, bogat în mulți aminoacizi, oligoelemente, proteine și vitamine (B1, B2, B6, C și E).

Lycium barbarum este o plantă ce aparține familiei Solanaceae. În mediul său natural, poate ajunge la 2 metri înălțime. Florile plantei încep să răsară prin luna mai, în timp ce frunzele capătă un aspect verde, intens, având o formă lanceolată. Faimoasele fructe de Goji capătă o culoare roșiatică și o formă ovală (alungită) la maturitate.

Cultivarea și întreținerea culturilor de goji bio în plantația din Brașov

Deloc pretențioasă, goji este o plantă ce se poate crește ușor în regiunile noastre (până la -20 ° C). Acestei plante îi plac expunerile însorite, astfel încât fructele sale să ajungă la maturitate în timp optim (detaliu primordial pentru cultivatori).

Lycium barbarum se simte confortabil în soluri alcaline, bogate și drenate. Este recomandabil să aduceți un compost bine descompus înainte de restabilirea vegetativă. În timpul perioadei de vară, este necesar să se procedeze la udarea regulată; totuși, trebuie procedat la eliminare apei în exces în vederea menținerii terenului drenat, la o temperatură relativ rece.

Pentru a favoriza creșterea plantelor de goji, este recomandat să tunda regulat. Atunci când planta goji devine prea dezvoltata cu crengi ce se acopera una pe  alta, aceasta se taie cu o treime  și se îndepărtează segmentele și tulpinile îmbătrânite. Această actiune va favoriza următoarea cultură.

Lycium barbarum este o plantă rezistentă și nu foarte susceptibilă la boli și dăunători

Cel mai bine pentru o cultură de goji este plantarea în timpul sezonului de toamnă sau la sfârșitul iernii, cu asigurarea că este aleasă o locație însorită în drenarea solului . Este necesară conservarea unui minim spațiu pentru planta de goji, care poate ajunge și la 2 metri înălțime.

• Se lasă rădăcinile la mocirlit timp de câteva ore;

• Se sapă o gaură de 2 până la 3 ori mai mare decât volumul rădăcinii, săpând cu lopata un spațiu optim pentru dezvoltarea acesteia;

• Se pune planta în gaură după îndepărtarea containerului, sau dupa scurtarea radacinilor, pentru plantele ce vin la radacina libera.

Pentru cei interesati de o cultura de Goji, oferim toate informatiile necesare infiintarii unei plantatii si asiguram material saditor certificat din pepiniera Goji Bio Brașov. Aveti, astfel, siguranța că materialul săditor aparține unei suite certificate la nivel european, ce corespunde celor mai stricte rigori atunci când vine vorba despre calitatea și proprietățile plantelor, semințelor sau arbuștilor de goji.

Totuși, goji poate fi cultivat și pe balcon. Trebuie să alegeți un recipient suficient de mare (40 până la 50 cm în lungime, lățime și înălțime) și să-l plantați într-un substrat compus din compost, sol de grădină și perlit pentru a promova drenajul. Aveți grijă la udare deoarece administrarea aportului de apă este mai complicată într-o cultură de acest tip.

Fișa descriptivă a răsadurilor de goji:

Familia: Solanaceae.

Origine: China și Tibet.

Perioada de înflorire: De la mijlocul lunii mai până la sfârșitul lunii iunie.

Expunere: La soare.

Tipul de sol: Bogat în materie organică.

pH-ul solului: Alcalin.

Umiditatea solului: Normală.

Tipul plantei: Plantă vegetală perenă.

Înălțime: 1,50 – 2 metri.

Rusticitate: Foarte rustic, nu poate suportă temperaturi. – 22 ° C

Metoda de propagare: Prin însămânțare, prin butași.

Nu exista comentarii

Publica un comentariu