Infiintarea unei plantatii de Goji Bio – Partea 1-a

 

Infiintarea unei plantatii de Goji presupune o buna documentare si o atenta evaluare a exemplelor de succes existente in legatura cu aceasta cultura. Experienta de pana acum si rezultatele bune, fac din aceasta Goji, una din cele mai rentabile investitii in agricultura.

Primul pas il reprezinta, identificarea unui furnizor de material saditor certificat. Plantele de Goji sunt obligatoriu insotite de un certificat de calitate ce contine toate datele de identificare ale pepinierei. Copia dupa testarea virotica a materialului saditor si copii ale certificatelor de producere si comercializare, precum si etichetele asociate plantelor comercializate. Fara aceste documente, inregistrarea culturii va fi dificila, ca atare, valorificarea fructelor aproape imposibila.

Goji Bio Brasov, ofera consultanta post vanzare precum si sprijin pentru desfacerea fructelor produse in fermele dumneavoastra.

Pasul urmator in infiintarea unei plantatii de Goji il reprezinta alegerea terenului unde va fi realizata cultura. Zona trebuie fie adaptata unei plantatii de Goji. Realizarea unui test la sol poate scoate in evidenta continutul de nutrienti al terenului ales precum si PH-ul. Un PH sub 6 poate creea dificultati in administrarea culturii.

Proiect Goji Bio Brasov

Odata luata decizia de a investi intr-o cultura de Goji, puteti lua ca exemplu, noul nostru proiect: Infiintarea unei noi plantatii de Goji (2.5 ha)si extinderea capacitatii de productie a pepinierei Goji Bio Brasov la 100.000 plante Goji (1.2 ha).

In urma unei analize sustinute, am decis sa folosim solutia, de imprejmuire si prindere a plantelor de Goji pe spalier, utilizand lemn tratat cu tanalith, furnizat de o companie din Harghita

Pentru materiale si servicii acestia ofera o garantie de 15 ani respectiv 10 ani. Lucrarile sunt in desfasurare, dar colaborarea si executia de pana acum este fara de cusur. Serviciile sunt complete, acestia oferind, stalpii, plasa, sarma de prindere si executia intregului proiect.

Organizare lucrare.

Terenul ales, este situat intr-o zona agricola, in Codlea, judetul Brasov. In urma testelor am decis ca terenul este adaptat unei culturi de Goji. Suprafata este suficienta pentru a realiza o cultura de Goji, in sistem intensiv si o pepiniera de Goji in care sa putem mari capacitatea de productie odata cu omologarea soiului propriu. Pozitionarea nu a fost aleasa la intamplare, experienta localnicilor in agricultura si sere, va fi de un bun ajutor in perioadele de lucru.

Decizia de a ne retrage cu 80 cm fata de limita terenului a fost una practica, datorita lucrarilor cu utilaje mari, in terenurile vecine ce ar fi putut afecta gardurile plantatiei.

Recomandari

Terenul a fost pregatit in vederea inceperii proiectului, prin discuire si frezare, iar drumul de acces a fost intarit si curatat.  Solutia tehnica aleasa a fost cea de stalpi gard din 3×3 metru cu plasa cu ochiuri de 10 cm grosime 2 mm, 3 sarme de intindere. Pentru partea de jos, vom folosi o dublare a gardului cu sarba rabitz, pentru proiectia culturii cu eventualele atacuri ale urecheatilor…

Pe toata durata lucrarilor, serviciul de protectie si paza a obiectivului “Plantatia de Goji Bio Brasov” va fi oferit de firma de paza NYPD SECURITY. O echipa de profesionisti foarte atenti la detalii si un timp de raspuns, excelent.

 

 

 

 

 

Nu exista comentarii

Publica un comentariu