Infiintarea unei plantatii de Goji Bio – sistemul de irigatie

Infiintarea unei plantatii de Goji poate fi o decizie foarte buna pentru cineva care doreste sa investeasca in agricultura daca sunt respectate toate recomandarile cultivatorilor de Goji cu experienta.

Ca importanta, dupa calitatea terenului si a materialului saditor, sistemul de irigatie, este cel ce poate face diferenta intre succes sau esec. Fara o buna irigatie, nu putem avea pretentia ca facem agricultura de performanta. In acest moment apar tot felul de articole cum ca arbustiul de Goji nu are nevoie de intretinere sau apa. Daca ne luam dupa aceste articole vom avea un arbusti de Goji ce se va lupta sa supravietuiasca dar nu va duce la productivitate.

La urma urmei fructul de Goji ca si orice fruct inseamna apa. O planta bine hidratata, este mai puternica in fata eventualilor daunatori, se va dezvolta mult mai repede iar productivitatea va fi maxima. Tratamentele bio aplicate pe o cultura bine irigata se pot reduce la jumatate.

Sitemul de irigatie

Pentru noul proiectul nostru Plantatia/pepiniera de Goji de la Codlea, am evaluat o serie de societati comerciale ce ne puteau ajuta pentru a instala un sistem de irigatie performant. Proiectul tehnic prevedea irigatia unei plantatii de Goji pe 2.5 ha si a pepinierei pentru 100.000 plante goji. Un proiect sensibil, care daca nu era realizat cum trebuie, intreaga noastra activitate ar fi avut de suferit.

Au fost folosite peste 4 000 metri de furtun orb, 700 metri de teava groasa de irigatie, si prinderi si picuratori pentru app 6000 plante. Sistemul prevede si instalarea a 5 butoaie IBC de 1000 litri pentru a ajuta pompa pe perioada de seceta cand irigatia va fi solicitata mai mult precum si pentru tratamente de ferti-irigare. Utilizam un foraj cu o capacitate de 8 mc pe ora, suficienti sa asigure necesarul pentru plantatia de Goji

Dupa o evaluare atenta, firma Evopoint, s-a incadrat exigentelor noastre. O lucrare de calitate, adaptata cerintelor noastre cu rezultate exceptionale. O echipa foarte buna ce ne-a ajutat mult in cadrul acestui proiect.

O planta de Goji are nevoie de o irigatie saptamanala. Picuratorii selectati au o capacitate de 4 litri pe ora. Pentru perioada de seceta se poate ajunge si la 3 stropiri pe saptamana. Important la sistemul de picurare sa fie bine dozat sau apa sa fie suficienta pentru a patrunde in adancime la radacinile pivotante ale plantei. Daca nu, se vor stimula doar radacini aflate de suprafata si vom avea o dezvoltare lenta a arbustiului de Goji

Pentru cei interesati de infiintarea unei plantatii de Goji , va asteptam sa ne vizitati in noua noastra locatie din Codlea. Va asteptam cu drag cu informatii pretioase si material saditor de cea mai buna calitate. www.GojiBioBrasov.ro

 

 

2 Comentarii
  • Sandu
    Postat la ora 17:52h, 11 iulie Răspunde

    Rezervorele IBC ar trebui vopsite cu culoare albastru sau verde pentru a inhiba dezvoltarea algei verzi, care cu timpul duce la infubdarea duzei-picurator (sau a fitrelor, daca instalatia este prevazuta )

  • Goji Bio Brasov
    Postat la ora 05:30h, 12 iulie Răspunde

    Pentru cei dezorientati de faptul ca utilizam doar 5 butoaie IBC, pentru o suprafata de 2.5 ha si aproximativ 6000 plante, mentionam ca acestea sunt utilizate ca tampon in cazul unor avarii si ca solutie de modificare a temperaturii apei ce este utilizata la fertilizare. Avem un put forat cu o capacitate de 8 mc pe ora ce deserveste mai mult decat suficient intreaga plantatie.

Publica un comentariu